Dinsdag 21 juli stond ik met mijn man op de Zimbajoch. We hebben de maanden ervoor flink getraind en maandag gewandeld naar de hut op 1790 meter. Nu staan we na 1,5 uur en 600 hoogtemeters klimmen, op de Zimbajoch, een vlak stuk op de graad. Vanaf hier moeten we nog 300 hoogtemeters klimmen naar de top van de Zimba. 

Maar op dat moment veranderen de omstandigheden. Het begint te regenen, de rotsen worden nat en er komt onweer aan, waardoor we ook tijdsdruk meekrijgen. De gids besluit dat het niet langer veilig is en we moeten terug. We kijken elkaar aan en de teleurstelling is groot. Maar soms is het tijd om te stoppen; om de situatie opnieuw te beoordelen en om de juiste keus te maken. Als we weer beneden staan en omhoogkijken, zij we toch trots op de klim die we hebben afgelegd en de hoogte die we hebben bereikt.

Zo is het ook met mijn werk. 6 jaar lang heb ik met heel veel plezier en enthousiasme gewerkt aan Contentvisie. We hebben mooie trajecten gedaan met klanten en veel bereikt. Samen met Norbert en Gerard begonnen we aan deze reis. Niet met een concreet doel, maar wel ‘omhoog’. De afgelopen maanden stond ik op de ‘joch’, op de ‘graad’, en keek om mij heen. De situatie is veranderd, de omstandigheden, de tijd en het wordt duidelijk. Er zijn nog zoveel kansen voor Contentvisie, maar niet meer met mij. Met Bregje heeft Contentvisie inmiddels een kanjer van een senior Communicatieadviseur, die makkelijk mijn opdrachten over kan nemen. Dit is het moment. Nu kan het. Contentvisie loslaten, zonder nadelig effect voor de klanten. Soms moet je om je heen kijken en stoppen. Dat moment is nu. Per 1 september stap ik uit Contentvisie en per 1 oktober ga ik aan de slag als Strategisch Communicatieadviseur bij de gemeente Oude IJsselstreek. De opdrachten die nog lopen bij Contentvisie, maak ik uiteraard af.

Langzaam loop ik weer naar beneden, bouw ik af en ik kijk trots omhoog naar wat we hebben bereikt. Deze ‘Joch’ laat ik achter me, klaar voor een nieuwe uitdaging. Ik wens Contentvisie en haar collega’s (Booosters, Internetvisie en MRKTNG.nl) veel succes in de toekomst.

Karin